Te koop: mooi stukje binnenstad in Utrecht. Investeerders gezocht

Het terrein van de voormalige gevangenis Wolvenplein staat te koop op de site waarop de Rijksvastgoedorganisatie haar vastgoed aanbiedt.De voorwaarden voor de aanbesteding zijn op deze site bekend gemaakt. Het terrein zal alleen kunnen worden verkregen door de bieding van een (1) partij. De voorwaarden zijn al bekend in het zogenaamde visiedocument dat de gemeente Utrecht en Rijksvastgoed hebben gepresenteerd wat onderdeel is van de tenderdocumenten.

De plannen, 4 functies

Vereniging De Witte Wolf gaat samen met haar partners een combinatie van functies te ontwikkelen op deze locatie. We werken samen met geïnteresseerde partijen die een plan voor de inrichting met bijbehorende financiële risico-afdekking ontwikkelen. We willen het bestaande gebouw ontwikkelen tot een combinatie van een drietal functies : wonen, werken en hospitality.

Wij hebben met vijf partijen een coalitie gevormd:

  1. Gebiedsontwikkelaar AM voor de ontwikkeling van onderstaande:
  2. Bedrijvenverzamelgebouw voor bedrijvigheid, in vleugels A & C waarvoor de Stadstuin en de Plaatsmaker de ideale partijen zijn;
  3. Stadshotel in vleugel B door Abbe Plijnaar van Star Lodge hotels, een ervaren hoteleigenaar voor het hospitalitydeel;
  4. Koop- en vrije sector huurappartementen (voor middeninkomens), te ontwikkelen met De Witte Wolf als particulier opdrachtgever (CPO) voor de functie wonen.
  5. Sociale huurwoningen met woningcorporatie Mitros.

Investeerder gezocht 

Deze samenwerking biedt een investeerder de kans om dit gebied met een aantal partijen die al geruime tijd samenwerken te ontwikkelen tot een uniek stuk Utrecht. We hebben ons goed georganiseerd en hebben zowel in de buurt als met de gemeente intensief contact om de kansen te vergroten. We zijn een groep die denkt in mogelijkheden en hoe we risico’s om kunnen zetten in kansen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u met ons in gesprek over de (verdere) mogelijkheden van deze investering, bel of mail naar voorzitter Wilma Duitscher op 0621207768 of wilma.duitscher@dewittewolf.org.