Baas in eigen stad: hoogste bod of maximale waarde voor de buurt?

27 juni 2018: Podiumgesprek XL ‘Utrechts vastgoed in de verkoop’

Op 27 juni 2018 is er een podiumgesprek georganiseerd door Stadspodium Utrecht. Zij organiseerden een waardevol debat tussen de verschillende belanghebbenden met de vraag: Wie bepaalt de bestemming en het gebruik van het gebied: eigenaren en projectontwikkelaars of de bewoners van de stad?

De gemeente Utrecht laat het besluit over de bestemming aan de markt. Bewoners denken daar anders over. ‘Stadsdorp Wolvenburg’ en ‘De Witte Wolf’ willen graag dat de voormalige gevangenis een plek biedt voor een brede groep Utrechters. Zij willen graag een nieuwe bestemming met een mix van woningen inclusief sociale huur, werkruimtes, een hotel en openbare functies. En niet te vergeten veel groen zodat de hele stad Utrecht kan genieten van dit ‘bolwerk’.

Het werd een avond met verhitte discussies waar in verschillende constellaties debat werd gevoerd. Meer over het podiumgesprek XL vind je bij http://stadspodiumutrecht.nl/terugblik-podiumgesprek-utrechts-vastgoed-in-de-verkoop/. Klik op verslag om het uitgebreide verslag te lezen.