17-06-2024

Snoeien op het voorplein 

Door Janneke Klein Lankhorst

Woensdagavond 12 juni hebben Margreet, Carla en Janneke 2 uur op het voorplein van de voormalige gevangenis gewerkt (19-21u). Er staat veel opslag van bomen (vnl essen en esdoorns) en bramen tussen de hortensia’s waardoor een deel van de nu bloeiende struiken in de verdrukking is gekomen. Ook is een deel overgroeid door wilde clematis en heggenrank.

We zijn de 12de juni begonnen aan het beplantingsvak direct rechts van de hoofdingang. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk van deze woekeraars in te korten zodat de bloeiende hortensia’s meer licht en lucht krijgen en beter tot hun recht komen. We kregen al complimenten van mensen die in het voorgebouw werken: “jullie zijn goed bezig, het ziet er zo veel netter uit en we kunnen weer uit de ramen kijken.”

Bijproduct is een grote takkenbos tegen het hek aan de rechter kant van het plein. Tijdens regenbuitjes hebben we stug door gewerkt waardoor we rond 21u als verzopen katten Tilt zijn binnen gelopen voor een drankje en een snack. 

Maar we zijn nog lang niet klaar. De andere beplantingsvakken moeten ook nog aan de beurt komen en liefst zo snel mogelijk. Margreet doet daartoe een oproep voor een volgende snoei-actie met mogelijke datums in de DWW app en de Groene Wolf app. We hopen dat er de volgende keer wat meer witte en groene wolven komen helpen!

Ander nieuws