Allereerst hopen we u, als lezer, supporter, vriend, nieuwsgierige van en naar De Witte Wolf in goede gezondheid te bereiken. Het is stil maar dat betekent niet dat er niets gebeurt rond ons bewonersinitiatief. 2020 was het het jaar van de tender, de gevangenis Wolvenplein stond eindelijk te koop. Toen wisten we nog niet dat 2020 vooral het jaar van Corona zou worden. Zowel de consortiumvergadering als die van onze vereniging werden gedomineerd door beeldschermen. Het menselijke contact was beperkt en dat in het jaar waar het erom spande.

Het proces

In maart 2020 publiceerde het Rijksvastgoedbedrijf het Biedboek voor de tenderprocedure van de stadsgevangenis. Een belangrijk stuk om goed te lezen! Vervolgens bleken er 80 verzoeken om een rondleiding binnen te zijn gekomen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Schrikken, want zoveel belangstellenden hadden we niet verwacht omdat eerder was aangegeven dat het lastig zou zijn de gevangenis te verkopen. Vele maanden werkte ons consortium hard aan de visie die in oktober 2020 ingeleverd moest worden, gevolgd door een presentatie in november. Ter herinnering: onze Utrechtse consortiumpartners zijn AM ontwikkelaarsde StadstuinStar Lodge Hotels en woningcorporatie Mitros. Met partijen als het Utrechts Monumentenfonds, monumentenaannemer Schakel en Schrale, herbestemmingsarchitect Bierman Henket en landschapsarchitect Karres en Brands vormden we een krachtig team voor het maken van onze visie. 

Dat harde werken en tussen de regels lezen heeft ons een plaats bij een van de vijf mededingers voor het plan opgeleverd. 14 december vierden we dat we door de eerste ronde waren! Het zou natuurlijk geweldig zijn onze plannen met jullie te delen maar bij zulke tenders zorgen de gegadigden er – begrijpelijk – voor dat hun plannen niet in de openbaarheid komen tot het bod wordt uitgebracht. Wel maakt de uitwerking ons en we denken ook u enthousiast!

2021 wordt voor de Witte Wolf het jaar van de waarheid. Op 11 februari leverden we de uitwerking van de visie in, het plan. Daarna brengt het consortium medio april een financieel bod uit en horen wij op 21 juni (de langste dag!) of dat het winnende bod was.

De buurt, ons fundament

Natuurlijk was de connectie met de buurt ook dit jaar belangrijk. We organiseerden september 2020 een avond die goed bezocht werd door buurtbewoners. Consortiumleden gaven verschillende presentaties en de bewoners konden hun vragen kwijt. Onze indruk is dat we daarmee ook het vertrouwen van de buurt in onze plannen winnen.

Hopelijk wordt 2021 een jaar waarin we elkaar weer in levenden lijve zien en kunnen proosten op een goede afloop. Dan gaan we een nieuwe fase met onze vereniging in. 

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =