Over de Witte Wolf

Navigeer over ons
2002-Susanne-Willems-‘de-wolf’-gevangenis-Wolvenplein

Wie?

De Witte Wolf is een wooninitiatief van betrokken, initiatiefrijke Utrechters, uit de buurt en daarbuiten. Wij hebben ons verenigd in bewonersvereniging De Witte Wolf. Al sinds 2014 zetten wij ons in voor het ontwikkelen en vormgeven van de toekomst van de oude gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht tot een duurzame woon-, werk-, en leefomgeving.  In juni 2021 hebben we met onze partners de tender gewonnen, die uitgeschreven was door het het Rijksvastgoedbedrijf. In september 2021 is het pand door het Rijk overgedragen aan de nieuwe eigenaren AM en Levenslang cv. Met hen werken we samen aan de ontwikkeling van de woon-, werk-, leefgemeenschap.

 

Wat?

Het complex van de oude gevangenis op het voormalig Bolwerk Wolvenburg zal een combinatie worden van Wonen, Werken en Horeca; een samenkomst van koop- en (sociale)huurwoningen, een hotel met restaurant en de verhuur van werkplekken. Daarnaast hopen we mooie openbare en gesloten binnentuinen op de voormalige binnenplaatsen te realiseren. Alsook een fiets/loopbrug naar de Wittevrouwensingel, en een looppad langs langs de buitenmuren van de gevangenis aan de oever van de Singel. Het idee voor het project is ontstaan vanuit bewonersgroep De Witte Wolf. We vonden enthousiaste partners in AM voor de ontwikkeling en financiering van de appartementen, en investeerders Levenslang en Starlodge voor het hoteldeel en de Stadstuin voor de exploitatie en ontwikkeling van de werkplekken voor kleine veelal creatieve bedrijfjes. Het doel is om samen een compleet plan uit te werken dat maatschappelijk, ecologisch en technisch duurzaam en toekomstbestendig is.

Meer informatie over Bewonersvereniging De Witte Wolf klik hier
Voor meer informatie over de actuele ontwikkeling, maar ook over de toekomst van het gehele project op het Wolvenplein klik hier: https://wolvenpleinontwikkelt.nl/nl/

Kennis maken en lid worden

Heeft onze vereniging uw interesse gewekt en wilt u meer informatie of lid worden, of misschien wel wonen in de toekomstige koop- of huurwoningen? Klik dan hieronder op de knop word nu lid.

Onze partners