01-03-2018

De Witte Wolf doet mee aan challenge energiematch

Utrechtse Energiematch 3 februari
De Witte Wolf doet mee aan challenge

Onze actieve energie-ambassadeur Martijn heeft De Witte Wolf aangemeld bij de Utrechtse energiematch op 3 februari van Energie-U.

De gevangenis op het Wolvenplein krijgt een andere bestemming. Bewonersvereniging De Witte Wolf wil Wolvenburg ontwikkelen tot een plek waar wonen, werken, groen en gastvrijheid elkaar kruisen. Eigenaar Rijksvastgoedbedrijf zal het terrein en de gebouwen dit jaar te koop aanbieden.

Parel in duurzaamheid voor de stad
De gevangenis is een Rijksmonument en een moeilijk gebouw om te verduurzamen. In deze tijd van klimaatverandering, klimaatakkoord en de noodzaak om energiegebruik tot een minimum te beperken, heeft De Witte Wolf ook ambities op gebied van energiegebruik en duurzaamheid. Daarvoor is kennis en creatieve inbreng nodig die maakt dat we de juiste keuzes maken bij de herontwikkeling van dit prachtige complex. En samenwerking met technische en financiële experts die weten hoe je zo’n uniek monumentaal gebouw kunt verduurzamen.

Hoe mooi zou het zijn als we erin slagen een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsambities van de stad door ook dit prachtige monument duurzaam te bouwen. Niet eenvoudig maar dat past bij onze andere ambities!
Zoals diversiteit in wonen: niet alleen dure koopappartementen komen maar ook voor sociale huur. Ruimte voor een stadshotel en bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ondernemers.
En last but not least: een groene oase in de binnenstad met een publiek park en wandelpad langs de singel. Meer informatie: Lees onze folder.

Ander nieuws

Bewoner

Snoeien op het voorplein 

Door Janneke Klein Lankhorst Woensdagavond 12 juni hebben Margreet, Carla en Janneke 2 uur op het voorplein van de voormalige gevangenis gewerkt (19-21u). Er staat veel opslag

Lees verder »