Op woensdag 23 november jl. is de intentieovereenkomst tussen bewonersinitiatief De Witte Wolf en woningcorporatie Mitros ondertekend. De bekrachtiging van de samenwerking met Mitros is een lang gekoesterde wens van De Witte Wolf. Zo kan er een toekomstige woon- en leefgemeenschap tot stand komen op het Wolvenplein.  

Anemoon van Dijk, manager Wonen bij Mitros, tekent met zeer veel enthousiasme. ‘We kijken er enorm naar uit om samen met het bewonersinitiatief de woongemeenschap op het Wolvenplein verder vorm en inhoud te gaan geven. Het is voor ons soms nog wat pionieren maar het is belangrijk dat we dit soort burgerinitiatieven oppakken en eraan meewerken. En natuurlijk zijn we ook heel blij dat we op deze unieke plek in de binnenstad nieuwe sociale huurwoningen kunnen toevoegen.’ 

In het plan Levenslang Genieten voor het Wolvenplein is de intentie geformuleerd om een community met bewoners, gebruikers en de buurt te creeëren. Van een afgesloten gevangenis, ontoegankelijk voor de buurt, en zonder interactie met de omgeving gaat het een open complex worden met verschillende functies. Een toegankelijke plek waar je elkaar kunt ontmoeten, verbonden met de historische binnenstad van Utrecht. 

Toekomstige bewoners belangrijk onderdeel van de community

Marijke van Zoelen is al vanaf het prille begin actief binnen de huurgroep van De Witte Wolf. ‘Na al die jaren is het dan eindelijk zo ver dat we een overeenkomst met Mitros sluiten. De (toekomstige) bewoners, waaronder de huurders, zijn namelijk een belangrijk onderdeel van een levendige en inclusieve woongemeenschap waar we voor staan.’ Ook Wilma Duitscher, voorzitter van De Witte Wolf, beaamt dat je een lange adem nodig hebt. ‘Het is dan fijn als een betrokken corporatie zoals Mitros enthousiast is en de gezamenlijke ambitie om huurwoningen te realiseren, gaat waarmaken. Ja, dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen! We hopen dat er nog meer bewonersinitiatieven in Utrecht volgen’.  

Eerder maakte De Witte Wolf soortgelijke samenwerkingsafspraken met AM voor de ontwikkeling en realisatie van de koopwoningen.

Foto: Maartje Brand. 
 
Wilma Duitscher, voorzitter De Witte Wolf en Anemoon van Dijk, Manager Wonen Mitros, tekenen de overeenkomst. 
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =