De gemeenteraad heeft een raadsinformatie-bijeenkomst belegd op 20 juni as. om input te krijgen van de buurt en andere belanghebbenden op het visiedocument dat in april door B&W naar de raad is gestuurd.  

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de Lik, in de gevangenis zelf. Het preciese tijdstip volgt nog.

Het visiedocument, wat de basis zal zijn voor de tender van het Rijksvastgoedbedrijf, is te vinden op de site van de gemeente: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-binnenstad/wat-gebeurt-er-in-de-wijk/verkoop-gevangenis-wolvenplein/

Daarin staan vooral de eisen en uitgangspunten voor de aanstaande verkoop en transformatie van de gevangenis. Ook vind je de reactienota op de vragen die binnen zijn gekomen n.a.v. de eerste versie van het visiedocument bij de rest van de ambtelijke stukken op:

Uiteraard is de Witte Wolf aanwezig om als bewonersinitiatief maar ook als buurtbewoners te laten weten wat zij van het visiedocument vinden. Onze belangrijkste boodschap zal zijn dat kwaliteit voorop zou moeten staan. En vooral door te duiden wat het plan van de bieder betekent voor de stad. Nu is er een biedingsproceduren die eerst op criteria selecteert, waarna geselecteerden hun plan mogen indienen gevolgd door het hoogste bod van de 5 overblijvende partijen. Daarmee kiest de stad geen mooie, maatschappelijke invulling maar een partij die zorgt dat het hoogste bod de uitkomst is. En dat zijn meestal geen maatschappelijke zaken zoals sociale woningbouw en een park. Maar gated communities met dure appartementen en andere vooral in geld winstopleverende keuzes.

Category
Tags

Comments are closed