Woensdag 14 juni 19.30 -22.00 uur

Locatie: gevangenis Wolvenplein

Hoe we verder bouwen aan onze buurt, daar willen we het over hebben op woensdag 14 juni. Onze buurt is niet alleen mooi, maar bruist ook van gezamenlijkheid. Van een buurtapp, het straatfeest, buurteten en rondleidingen, het Koningsdag podium tot De Witte Wolf: het bewonersinitiatief dat in de oude gevangenis op Wolvenburg wil gaan wonen.

Hoe ontstaan die activiteiten en hoe houden we ze in stand? Hebben we nieuwe activiteiten in gedachte? Een ruimte voor de buurt is ingetekend in de plannen voor Wolvenburg. Maar de vraag is: hoe gaan we die dan gebruiken?

Ervaringen van anderen

We hebben twee Utrechtse buurtjes uitgenodigd die al jaren met dit bijltje hakken. Namelijk de Tulpstraat in BuitenWittevrouwen. Zij kochten gezamenlijk in de jaren zeventig een heel pand in de straat en beheren dat nog steeds samen. En het Groene Dak in Voordorp, 66 huur- en koopwoningen in een carré, waar men nu al dertig jaar de binnentuin en gemeenschapsruimte samen beheert. We zijn benieuwd naar hun ervaringen. Hoe belangrijk is een gezamenlijke plek? Hoe houden zij het prettig met elkaar, ontstaan er nog nieuwe initiatieven, zijn het niet altijd dezelfde mensen, hoe betrek je nieuwe buren? Is er ruimte voor alle leeftijden? Dit zijn allemaal vragen die we op woensdagavond 14 juni met jullie willen bespreken.

We hopen dat de avond een aanzet is om samen verder na te denken over een toekomstige buurtplek en nu alvast nieuwe activiteiten te starten!

Meer info en aanmelden:

Susan Rietveld (Stadsdorp Wolvenburg) en Lya Djadoenath (De Witte Wolf), mail naar: wolvenburg@gmail.com.

De gevangenis vanaf het plein
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 13 =